Marija Groznica

Marija Groznica

Ambasadorica održivog života kod kuće

Volim IKEA stil

PODIJELI

Sada sam u prilici da uz projekt Male promjene, velike uštede i razmjenu mišljenja i iskustava, dođem do novih spoznaja kojima ću moći dodatno doprinijeti uštedama u našem domu.

 

Ja sam Marija, po struci sam ekonomistica i radim u banci. Živim u kućanstvu velikom oko 65 m2 sa svojim suprugom i troje djece. Inače imamo petero djece i jedno unuče na putu. J

 

Članica sam IKEA FAMILY programa lojalnosti i redovito primam i radujem se novostima koje mi IKEA šalje. Tako mi je u inbox stigao i upitnik u sklopu projekta Male promjene, velike uštede, koji sam odmah popunila i poslala. Kada sam nakon nekoliko dana primila novu obavijest tvrtke IKEA Hrvatska, nemalo sam se iznenadila. Odabrana sam kao jedan od 20 održivih ambasadora tvrtke IKEA koja će sudjelovati u projektu!

 

Zašto sam se uopće odlučila prijaviti? Pa, razlog je jednostavan. Volim IKEA stil i to iz puno razloga.

 

Moderan je, linije su onakve kakve mogu i želim u svom domu. Cijene odgovaraju kvaliteti, ideje su odlične, a još nikada do sada nisam posjetila robnu kuću IKEA da se pritom nisam dobro osjećala.

 

Dok nije bilo robne kuće IKEA Zagreb, odlazila sam u Graz, a sada sam česti gost u zagrebačkoj robnoj kući. Budući da sam 1991. godine morala napustiti svoj dom u Iloku i ostaviti ama baš sve što smo imali, moj dolazak u Zagreb je bio težak, ali nisam imala puno vremena za kukanje. Imala sam dvoje djece i treće na putu, morala sam se pobrinuti da im ponovno stvorim dom u kojem će moći što bezbolnije nastaviti sa školom i životom. Imala sam samo dobru volju i malo sredstava, naravno i mali postor koji je trebalo pretvoriti u što je moguće funkcionalniji prostor za život.

 

Otišli smo u robnu kuću IKEA u Graz i kupili samo ono osnovno (sve što smo u tom trenutku mogli). To su bili prvi koraci, i od tada do danas naš dom je uz povremene promjene i nadopune, uvijek u IKEA stilu.

 

Prije dvije godine imali smo poplavu u domu (naravno, dok smo bili na poslu) i sav namještaj je bio uništen pa je opet bilo najprihvatljivije rješenje doći u robnu kuću. Ovaj put u zagrebačku. :)

 

Ponovno sve isponova. No, ovaj put mnogo bolje. Ormari se mogu divno izorganizirati, tako da u njih stane puno više i da je uvijek sve uredno. Dnevni boravak kombiniramo i nadodajemo, stolice i stol su lijepi i stabilni, sagovi se mogu naći u različitim bojama i dobre kvalitete, tako da je sve skupa jedna skladna cjelina.

 

Budući da sam mama velike obitelji, dobra organizacija i ekonomičnost su moj stil i način života. Sada sam u prilici da uz projekt Male promjene, velike uštede i razmjenu mišljenja i iskustava, dođem do novih spoznaja kojima ću moći dodatno doprinijeti uštedama u našem domu. I održivijem životu.

 

Za ovaj put toliko, uskoro detaljnije o uštedama koje smo postigli! :)

RENGÖRA

Ugrađena perilica posuđa, siva

2.998 kn

Štedi vodu i energiju jer možeš oprati do 13 kompleta posuđa odjednom u samo 12 litara vode, a sve će biti blistavo čisto.

Pogledaj više detalja Kupi online

Ljudi koji su napravili promjene prema održivom životu kod kuće
 

Ikea Sustenabila
Danijela Vukov

Danijela Vukov

Ambasadorica održivog života kod kuće

“Moja vizija je oduvijek bila da ovaj naš mali komadić zemlje učinimo boljim i ljepšim mjestom za život..”

Pročitaj cijelu priču
Ikea Sustenabila
Andreja Vranješ

Andreja Vranješ

Ambasador održivog života kod kuće

“Male promjene su napravljene, vrijeme je za velike uštede. Najviše se veselim trenutku kada ću u očitanju struje i vode vidjeti da smo uštedjeli..”

Pročitaj cijelu priču
Ikea Sustenabila
Kristina Bačićek

Kristina Bačićek

Ambasadorica održivog života kod kuće

“Budući da živimo u niskoenergetskoj kući, promijenili smo svijest barem dijela obitelji i prijatelja o klasičnoj gradnji..”

Pročitaj cijelu priču